The Plant är ett svensk whole food företag som gör plantbaserade produkter som är riktigt goda.

Att våra produkter är bra det vet vi eftersom The Plant fått utmärkelsen ”Årets briljanta idé 2017” (fast food awards) och varit nominerad till ”Årets hållbara krog 2018” på restauranggalan samt till Änglamarkspriset. Om du vill följa vår plantbaserade resa och läsa mer om våra produkter kan du självklart göra det via våra sociala medier. Där berättar vi mer om vår klimatsmarta “må bra mat”. 

Maximillian Lundin​

Året är 2015 och TV kocken Maximillian Lundin, med gedigen erfarenhet från flera välkända Michellinkrogar, hade redan bestämt sig. Det traditionella köket skulle nu helt övergå till ett plantbaserat, med målet att göra plantbaserad mat så god och lättillgänglig som möjligt – för så många som möjligt. Övertygelsen om vilken effekt plantbaserad, ekologisk och hälsosam mat utan tillsatser har, inte bara för planetens välmående utan också för det egna, var total.

Övertygelsen kom att heta The Plant och det tog inte lång tid innan The Plant’s första restaurang för plantbaserade, ekologiska burgare och sallader slog upp sina gröna portar. Tiden var helt rätt, burgarna och salladerna var efterfrågade och konceptet uppskattat.

Carla Hägg 

Carla är en mat- och tränings-intresserad mamma med båda fötterna i Sverige men med hjärtat i Italien. Carla har mer än 20 års erfarenhet av att bygga innovativa företag inom matindustrin som har fokus på att skapa produkter som kan njutas av många och som fyller en funktion i kroppen. Bra råvaror och bra sammansättning har alltid varit ett motto för Carla.

Tillsammans med Maximillian ansvarar Carla för att ta fram nya revolutionerande produkter till The Plant som inte bara gör en skillnad på matmarknaden utan även hos de som äter maten.